NED487 Boven Water

NED487 Boven Water

NED487 Boven Water

Het is al een beetje oud nieuws, maar de 487 is boven water. Om aan alle onzekerheden over de toestand van de boot een eind te maken, ben ik (Arent, red.) afgelopen zondag op excursie naar Giethoorn geweest, waar we in de tuin van Sietske haar ouders de boot hebben bewonderd. Aan de woordkeus valt al af te lezen dat het niet tegenviel!!

De boot lijdt helaas onder een lichte vorm van beginnende osmose, aangezien ze lange tijd ondergedompeld is geweest in de grootste vijand van polyester boten; water.. Maar een lik plamuur en een kwast zullen weer wonderen gaan doen, en de constructie heeft er nog niet onder geleden. Sterker nog, het onderwaterschip voor is stijver dan de 268 en de zijtanks lijken degelijker dan bij de 260 (om maar een paar bekende voorbeelden te noemen). Uiteraard heeft de spiegel een paar sterretjes rond de roerbeslagen, maar ook hier doet een matje wonderen

Als we dan ook nog de theorie van Tis er op los laten (terug te vinden op het Javelin forum) dan is het een absoluut fantastische boot, want al het originele beslag van de eerste eigenaar zat (ja nu niet meer) er nog op. Geen gatenkaas dus. Een setje zeilen uit de prehistorie en een oud Proctor-profiel zonder strut of onderwanten, maar met deukje in de top, maken het verhaal compleet. Helaas ontbreekt de spi, dus als je nog een oude hebt: ssteenbeek@xs4all.nl, en sietske zal je dankbaar zijn.

De kleur van het inetrieur van de boot (het welbekende poep-bruin, zeer populair in de 400-serie) zit ook op het dek, het oogt alleen wat vaal; lang leve de zon.

We wensen Sietske en Hedzer veel succes met de nieuwe aanwinst