Wat is de N.J.K.O.?

De Javelin bezitters zijn verenigd in de Nederlandse Javelin Klasse Organisatie.
Dit is een uiterst gezellige en actieve vereniging, waar het gebruikelijk is elkaar met raad en daad bij te staan. Met name voor de minder gevorderde wedstrijdzeiler geeft dit een lage drempel om te gaan wedstrijdzeilen, mede door de relatief lage prijs. Dit resulteert weer in een wedstrijd-veld, waarin van voor tot achter goede competitie is.
De landen waar Javelin gezeild wordt zijn Engeland, Duitsland en Nederland. Deze drie landen hebben ieder hun eigen klasse-organisatie.
Europese kampioenschappen worden afwisselend door één van deze klasseorganisaties in eigen land of een ander gast-land georganiseerd. Verder worden er in Nederland een tussen de acht en tien wedstrijdweekenden verspreid over het land gehouden en kunnen fanatieke zeilers niet ver over de grens wedstrijden in Duitsland bezoeken.

Stap eens in een Javelin

Voor zeilers die eens kennis willen maken met deze snelle wedstrijdboot valt er vaak wat te regelen! Mocht je interesse hebben om eens in een Javelin te varen stuur dan eens een e-mailtje naar Wedstrijd -at- Javelin .nl en vraag naar de mogelijkheden.