Bijzondere UK-Nationals

Bijzondere UK-Nationals

De Engelse nationale Javelin kampioenschappen waren weer een belevenis op zich.

Gefeliciteerd Richard en Ed (GBR566) met de winst!

Kijk hier voor de uitslagen...

De Engelse nationale kampioenschappen waren om verschillende redenen bijzonder te noemen. Allereerst natuurlijk vanwege de winnaars, Richard Smith en Ed Dyson in Quiksilver (GBR566). Dit was hun eerste Kampioenschap, en meteen ook het eerste kampioenschap van een boot die door Jeff Green is gebouwd. Van harte gefeliciteerd dus!!!

Het was ook een bijzonder kampioenschap, omdat er maar drie (!) races werden gevaren, vanwege de harde wind op zondag en maandag. Vooral op maandag was dit teleurstellend, omdat nadat de races waren afgeblazen en iedereen had ingepakt, de wind afnam tot een schappelijk niveau....

Een kleine bijzonderheid, was het presteren van Brian en David Earl, die na hun winst in Travemünde niet op gang leken te komen, en slechts vierde werden. Het zal meegespeeld hebben, dat de heren omsloegen (huh?) in de derde race. Helaas voor hun is deze actie genadeloos vastgelegd op foto én video....
Uiteraard was het ook bijzonder om er als hollander bij te kunnen zijn. Bedankt Ben Fisher om mij als inval-bemanning aan te nemen. Bedankt ook Gavin Johnson, die zoveel voor me heeft geregeld. Ik heb me zelden meer thuis gevoeld in zo'n clubje zeilers.
Als het goed is komen er misschien drie engelse boten naar de nederlandse kampioenschappen van 2006, wie weet komt er zo weer een leuke, internationale uitwisseling op gang.

Gr, Arent