Een fantastisch weekend met te weinig boten

Een fantastisch weekend met te weinig boten

Waar waren jullie Sukkels?

Iedereen die niet in Maastricht was, is best een oen, want we hebben in tijden niet zo'n leuk weekend gevaren.
Dit verdiende meer dan de 5(!) boten die kwamen opdagen.
Ondanks het ontbreken van wind op zaterdag, werd het een uiterst ontspannen, Bourgondisch en spectaculair weekend, dat na 8(!!) races nipt werd gewonnen door Sander en Jan-Willem (545)
Hieronder staat alles wat je hebt gemist, en de uitslagen.
Tis, bedankt voor het geweldige weekend!!!!!!

Sprintjes, peptalk, surfers en een Limburgs Kampioen.....

Ontspannen en Bourgondisch zeilen in het zuiden.
De wedstrijden in Maastricht waren eigenlijk niet te missen. Helaas dachten de meeste mensen daar anders over, waardoor er slechts 5 boten aan de start verschenen. Dat is een opkomst waar we ons als klasse toch een beetje voor moeten schamen.
Voor de mensen die er wél waren, stond het huis van Tis open. Deze luxe is ongekend, en we moeten Tis en Trix nog honderd keer bedanken voor de goede zorgen, met luxe ontbijtjes en een heerlijke bbq, perfect!

Zaterdag werd uiteindelijk een grote luier- en klus-dag, omdat aeolus het een beetje af liet weten. Eerst dachten we dat het aan de St Pietersberg lag, maar na een paar uur uitstel werd duidelijk dat er écht niks zou komen. Gelukkig is de zon in het zuiden altijd warmer, en dus hebben we genoten.

Op zondag kwam de ware aard van de club en de plas boven. Samen met het comité werd de strattijd, de baan, het aantal rondjes én het aantal wedstrijden vastgesteld. Het enige dat wij hoefden te doen, was strijden om de plaatsen te verdelen. Dankzij een paar vreemde schiftingen, en een windwakje hier en daar, was alles mogelijk. Het kon zelfs, dat Harry in één (kort) rak 4(!) boten inhaalde, en ipv laatste, eerste werd. Het omgekeerde gebeurde ook bijna, toen Olav en Arent in goede positie ineens werden platgedrukt door een brutale mega-vlaag. Gelukkig waren er genoeg races om zulke acties goed te maken. Uiteindelijk werden het 8 sprintjes, vier voor en vier na de lunch met gratis koffie en heerlijke worstebroodjes.

In de eerste vier races wilde het nog niet vlotten met Sander en Jan-Willem. Hiervan konden we op het water allemaal mee genieten, en dus werd de lunch aangegrepen voor een goed gesprek met 'mental coach' Petra. Helaas voor de rest waren de heren hierna niet meer te houden en zetten ze meteen twee eentjes neer.
in de laatste race ging de beslissing vallen. Olav en Arent kwamen na een goed spi-rak op een eerste plaats bij de benedenboei uit, toen er ineens uit het niets een surfer opdook. Sander en Jan-Willem profiteerden van de commotie die toen ontstond en zetten hun derde één neer. Al met al een overwinning op slechts één puntje, proficiat!

Maastricht is absoluut de moeite waard om nog eens te bezoeken, en ik hoop dat jullie er dan allemaal bij zijn. Tis' huis is groot genoeg!!

Tot dan!