Even Bijpraten

Even Bijpraten

Onze webmaster is zo druk in de weer met zijn huisje, dat er te weinig tijd voor de site overblijft. Even een berichtje van de 'Assistent-webmaster' dus.

Steinhude:

Hoewel deze wedstrijd op de Nederlandse jaarbekerkalender is gezet, was de Nederlandse opkomst minimaal.... Slechts 2(!) volledig Hollandse Javelins verschenen aan de start. Gelukkig waren er voldoende Duitse enthousiastelingen om van deze wedstrijd t?ch een succes te maken. Uitslagen zijn na te lezen op http://www.scstm.de .
Een verslag volgt later (of bel eens met Jan-Hendrik of Steven :-) ) Volgend jaar beter!

Training:

Een weekend met een wisselend karakter: Weinig opkomst, veel wind, nieuwe teams, en interessante training.
In de NED451 kunnen we sinds dit weekend officieel Jochem en Mark begroeten; enthousiast en leergierig. Welkom!
Helaas was de wind vooral op zaterdag zodanig dat er geen wedstrijden gehouden konden worden, maar dit is op zondag ruimschoots goedgemaakt. Wel werd er op zaterdag 20 knopen geklokt toen Frank en Mieke, zonder spinnaker(!) halve wind over de Beulaker scheerden. Tijd voor een vaarbewijs en een registratie voor de Javelin?
Ook hier toch, volgend jaar beter. We willen dan proberen om de training naar de Belterwiede te verplaatsen, zodat er betere faciliteiten op de wal en voor de training zijn. Hierover later meer.

Opstapdagen:

Ook de opstapdagen hadden enigzins te lijden onder harde wind. Dit zorgde er voor dat er weinig 'impulsbezoekers' kwamen, maar alleen échte enthousiastelingen, die alles wilden aanraken waar ze normaal alleen naar kijken. Op zich wel interessant publiek dus.
Met vier boten was de Javelin stevig vertegenwoordigd. Jochem en Mark (NED451) waren zelf aan het trainen, en waren een goed uithangbord op het water. De NED268 deed er weer alles aan om er zo mooi en gelikt mogelijk uit te zien als uithangbord op de wal, en de Promotieboot heeft weinig stilgelegen. Best een succes dus. Nog wel even afwachten wat de nieuwe contacten opleveren.
In elk geval bedankt Jan-Willem, Mieke, Ton, Marian, Jochem, Mark, en Sander voor jullie aanwezigheid. Voor wie volgend jaar mee wil: de opstapdagen zijn ook voor de mensen van de organisatie een leuke kans om eens in een andere boot te varen; best leuk zo'n 29-er of zo'n Contender :-)

Makkum:

Ja, wat moeten we nog over Makkum zeggen. Uitmuntend als altijd. Ditmaal met weinig wind en véééél zon (kan ook in Makkum). Een redelijke opkomst met 14 boten, winst voor Jens en Guido en alweer een nieuw team! Ditmaal verscheen de NED077 op het water, glimmend en erg rood. Welkom Eric en Henk (buurman en buurman), en pas op voor ze; zondag in de laatste race gingen ze als 3e om de bovenboei, en waren alleen Jens en Frank sneller!
Voor de uitslagen kijk op http://www.wvmakkum.nl , een verslag volgt later.

En verder......

Voorlopig is er nog geen jaarbekerstand, die truc beheerst alleen Michiel, maar hou de site in de gaten.
Wie nog een spinnaker en/of een giek in de aanbieding heeft, moet even contact opnemen met buurman en buurman (ze zijn lid van de site), of met mij arent@javelin.nl
Als je je nog niet hebt opgegeven voor het EK, doe dit dan binnenkort, het moet voor 11 juli. Opgeven kan via de site van de Travemünde Woche, deze staat tussen de links in het menu.

Groeten, Arent
**** KNIP/PLAK ****
Hier is de link: Travermunde woche
groeten Michiel :)
**** KNIP/PLAK ****