Een treurig begin van 2006

Een treurig begin van 2006

Dat oud en nieuw niet altijd feest is blijkt uit het feit dat we vernomen hebben dat de NED308 - Superdocious het nieuwe jaar niet meer kan mee maken. De NED308, gestald op het terrein van de watersportvereniging Oosterplas in Den Bosch is in de nacht van 31 december 2005 op 1 januari 2006 volledig uitgebrand.

Het nieuws heeft zelfs het jeugdjournaal gehaald. (http://www.jeugdjournaal.nl Uitzending van afgelopen zondag, 1 januari. Start bij 5.45 minuten) Hierin is een nieuwsitem over een brandje opgenomen. Het is niet duidelijk te zien maar is em helaas wel.

Hieronder een paar fragmenten van een email van Mark, de vader van Bas en Thomas, die regelmatig met javelinvragen op het forum te vinden zijn.

NED308

[blockquote=Mark]
Mijn naam is Mark en ik ben de vader van Bas en Thomas. We hebben met zn drieen de Javelin 2 jaar geleden gekocht. Omdat ik in mijn eigen jeugd met veel plezier gezeild heb, wilde ik op deze manier mijn twee oudste zonen hetzelfde plezier laten meemaken.

....

De Javelin was gestald bij zeilvereniging De Oosterplas in Den Bosch. Hij lag daar op het afgesloten terrein (grasveld) met nog een 25-tal boten. De boot NAAST de onze was afgedekt met een erg brandbaar plastic zeil uit de bouwmarkt. Waarschijnlijk is een vuurpijl op dit zeil gekomen. Waarschijnlijk dus een ongeluk. Deze boot is gaan branden, hier lag ook nog een surfplank in, en wat later is zijn roodgloeiende mast over onze boot gevallen.
Ook de wind stond nog eens van zijn boot naar onze boot gericht. Een derde boot heeft slechts minimale schade.

....

Ik heb voor de Javelin enkel een WA-verzekering afgesloten. Omdat hij langs veel mooiere boten lag, dacht ik dat hij wel niet weggehaald zou worden. En wie denkt er nu aan het afbranden van zo n zeilboot? Dus geen casco-verzekering. De boot naast de onze heeft (had) een zeiloppervlak van 13 m2 en valt daarmee onder de gewone WA. De Vereniging is volgens het stallingsreglement niet aansprakelijk. De club gaat toch na of ze de schade kunnen claimen.

....

We hadden eigenlijk alles in de boot liggen, met uitzondering van de zeilen. De spiboom en de trailer hebben het overleefd. Daarnaast lijkt de schade aan het roer redelijk beperkt. De rest is allemaal verloren.

....

Mark van Dijk (en natuurlijk Bas & Thomas)[/blockquote]

NED308

Mark, Bas en Thomas moeten nog overleggen of ze uit willen kijken naar een nieuwe javelin. De javelin was achteraf soms best een maatje te groot hoewel er met veel plezier in gezeild is.

Namens de Javelin Klasse Organisatie wil ik jullie veel sterkte wensen met dit verlies, hopelijk wil de verzekering uitbetalen. Als jullie op zoek gaan naar een nieuwe javelin zijn er vast mensen hier met goede contacten.