Even samenvatten...

Even samenvatten...

EK Javelin: Travemunde, Duitsland

Als eerste willen we natuurlijk de gebroeders Brian en David Earl met de GBR558 nog feliciteren met hun overwinning op het Europees kampioenschap in Travermunde Duitsland. (misschien een beetje laat maar toch...) Helaas konden Thomas Bröker en Volkmar Prehn met de GER518 hen niet kloppen en moesten genoegen nemen met een 2e plaats. De EK winnaars van vorig jaar, Richard Smith en Katrhyn Smith konden met hun nieuwe boot Solid Silver GBR568 ook de nummer 1 niet bijbenen en werden vlak achter GER518 3e.
Jan ten Hoeve en Mieke Zaremba werden in de NED567 7e als beste Nederlanders, op de hielen gezeten door de nederlands/duitse boot van Jan ter Stege en Jörn Pietsch NED554.
Met 9 britse, 8 duitse en 8 nederlandse boten aan de start was het een mooie evenwichtige vloot.
Overzicht Uitslagen

UK Nationals: Southwold, Engeland

In het weekend van 23/24/25 aug werd in Southwold de Nationale Kampioenschappen van de UK gehouden.
De teams NED365 en NED508 reden naar Southwold en deden mee aan deze kampioenschappen. We voeren spannende races waarbij soms veel en soms weinig wind was en de stroming een behoorlijk bepalende factor kon spelen. Het eindresultaat was wat jammer (NED365 verstaging kapot, NED508 helmstok gebroken) maar we hebben een heerlijk weekend gehad.
Tijdens dit weekend werd ook bekend dat deze locatie dè locatie zal zijn voor het EK Javelin 2009.
Southwold ligt iets onder Lowestoft en om op de wedstrijdbaan te komen moet je een klein stukje de rivier uit varen (ca 500 m.) om op zee te komen. De wedstrijd baan lag steeds een minuutje of 5 à 10 uit de riviermonding, lekker dichtbij dus.
Binnenkort kunnen jullie meer informatie over dit EK verwachten waarbij middels een aantal fotos de omgeving ook wordt getoond. Naast het zeilen is er genoeg te doen voor gezinnen dus ALLEMAAL naar Southwold in 2009! Fotos op de Engelse Javelin site - Overzicht Uitslagen

Steinhude, Duitsland

Tijdens het jaarlijkse weekend in Steinhude was er voor de verandering wel eens wind heb ik begrepen. De deelname viel helaas wat tegen en met 3 Nederlandse deelnemers konden er niet echt potten worden gebroken.
De winst ging naar Jörn Pietsch en Olivier met de GER383, waarin Jan en Jens met de GER426 en Thomas en Volkmar met de GER518 toch echt hun meerdere moesten erkennen.
Beste Nederlander was wederom Jan ten Hoeve, ditmaal varend met Joos. Overzicht Uitslagen

Bad Zwischenahn, Duitsland

Net achter de rug is het weekend in Bad Zwischenahn waarbij het op zaterdag waaide maar ook op zondag. De wind op zaterdag zou windkracht vier moeten zijn maar sommige vlagen waren zeker een dikke 5. Zondag werd nog 1 race gevaren met een lekkere wind.
Wederom, zoals altijd in Bad Zwischenahn, was de wind weer lekker vlagerig en met schiftingen tot wel 40 graden. Met 12 Nederlandse boten van de zeventien waren we weer overweldigend aanwezig. De eerste 3 plaatsen werden echter wel bezet door Thomas en Volkmar GER518, Jan en Jens GER426 en Peter en Heiko GER550. Daarna volgde een overgang via Jan ter Stege en Jörn Pietsch met de nederlandse/duitse combinatie in de NED554 waarna Arent en Michiel met de NED508 beslag legde op de 5e plaats met zelfde aantal punten als hun voorganger.
Nicole Schumacher heeft tijdens dit weekend aangekondigd te stoppen met het uitbaten van het cafe/bar/restaurant op de club. Echter heeft zij ooit geroepen mee te varen als bemanningslid mocht zij hier ooit mee stoppen. Dus volgend jaar kunnen we Nicole verwachten in een Javelin! Jan ten Hoeve heeft al aangekondigd dat Nicole bij hem aan boord kan stappen.
Overzicht Uitslagen

Lemmer en de Spiegelplas

Het lijkt wel of we alleen in het buitenland varen, maar dat is niet zo: Als je het nog niet hebt gedaan kan het nog: schrijf je in voor Lemmer en de Spiegelplas want daarna is het seizoen helaas voorbij!
Lemmer belooft een leuk evenement te worden samen met Contender en FD. Camperen kan met camper, caravan of tent vlak bij het clubhuis en een stukje verderop is een echt Fries Skûtsje afgemeerd waarop overnacht kan worden. Dus kom naar Lemmer! (Forumtopic over Lemmer)
De Spiegelplas is al weer het laatste weekend van ons zeilseizoen en zal dan dus ook weer in stijl worden afgesloten in Nederhorst den Berg. Hopelijk hebben we dit jaar weer lekker weer.....