Javelin domineert uitslag clubcompetitie Zevenwolden Lemmer

Javelin domineert uitslag clubcompetitie Zevenwolden Lemmer

De clubcompetitie voor 2009 in Lemmer zit er weer op. Elke donderdag-avond wordt er gedurende het zomer-seizoen om 19:00 uur 1x, 2x of 3x per avond een wedstrijd gestart op de Brekken nabij Lemmer. Bij de clubcompetitie van WV Zevenwolden wordt sinds dit jaar in 2 klassen gevaren; Kielboten en Zwaardboten.

In de eindstand van deze wedstrijden-serie claimden 3 Javelins een plaatsje in de top 5. Op de 5e plaats is de NED077 "B&B" van Henk de Boer en Eric Bootsma, waarbij vermeld moet worden dat Eric een keer heeft bemand in de NED508 omdat Henk ziek was. Hierdoor liep de NED077 helaas 13 punten op die niet meer te compenseren waren.
De NED224 "So What" van Phil van Dijk en Daniël Bruinenberg nestelden zich op de 3e plaats in de top 5 met 40 punten. 1 puntje achter de nummer 2, Peter Boomsma in een Laser, welke 39 punten scoorde. Phil en Daniël presteerde het om gedurende het seizoen ELKE wedstrijd mee te varen. De enige boot in de zwaardboot-klasse die dit presteerde!
De hoogste trede, met daarbij een door JAMA-sails gesponsorde beker, ging naar de Javelin NED508 van Arent de Jong en Michiel vd Heuvel. Met 7x een 1e plaats in de 13 gevaren avonden (met 1, 2 of 3 wedstrijden per avond) waren zij te sterk voor de rest van het veld.