We hebben een winnaar!

We hebben een winnaar!

Na 3 dagen zweten, nog meer zweten, schuilen voor onweer, hard zeilen, bbq-en, zeilen, dobberen en drijven zit het er weer op.
Het ONK 2009 is gevaren..... en we hebben een winnaar!

Ook dit jaar bleek de combinatie Jens & Jan Schlittenhard met de GER426, Jolly Jumper, weer te sterk voor iedereen. Regelmatig lagen andere schepen zoals de NED512, NED567, NED527 en NED449 op kop, maar behalve de NED530 van Tis van Noorden en Ramon Coumans wisten geen van de andere schepen een nummer 1 positie tijdens het evenement te veroveren.
Het 3 dagen durende evenement werd gekenmerkt door, in tegenstelling tot vorig jaar, weinig wind. Op vrijdag lastte het commitee alle geplande wedstrijden af wegens een te weinig aan wind en een overkomend buienfront met kans op onweer en andere ellende (wat achteraf Workum net aan schampte).
Op zaterdag was er een fatsoenlijke wind en werden gedurende de dag 4 races van ongeveer een uur gevaren.
De voorspellingen voor de zondag waren wisselend en er werd gevreesd dat er maximaal 1 race uitgeperst zou kunnen worden zodat we een geldig kampioenschap zouden hebben. Voor een geldig kampioenschap moeten er minimaal 4 races worden gevaren maar dit moet wel over meerdere dagen gebeuren.
Het viel allemaal erg mee: 's Ochtends stond er een leuk lopend windje en dit bleef een paar uur het geval. In het begin van de middag begon de wind steeds wat verder in te zakken en aan het eind van het 2e downwind-rak in de outerloop viel de wind geheel weg. Deze wedstrijd werd dan ook voortijdig afgebroken.

1Jens SchlittenhardJan SchlittenhardGER426Jolly Jumper
2Jan ten HoeveKlaas PoepjesNED567Junkfood
3Willem SlendebroekMascha GelijnseNED449Mok ook he