De kop is er af

De kop is er af

Sneek

Afgelopen twee weekenden is, onder bijzonder zonnige omstandigheden, het zeilwedstrijdseizoen 2010 voor de Javelin begonnen. In het weekend van 17 - 18 april waren we te gast in Sneek waar op de 1e dag meteen geplaneerd kon worden. De wind was lekker en dit betekende natuurlijk dat de Javelins als kogels over het water schoten. Hierbij werden vele, zoniet alle klassen o.a. schakel, vaurien, flitsen, 12 voets jollen en o-jollen hard ingehaald. Helaas werden er maar 2 wedstrijden gevaren, zoals deze gepland waren, op het Snekermeer.

De pauze op het terras van het "foarûnder" op het starteiland was echter ook niet mis. Lekker in het zonnetje onder het genot van een hapje en een drankje (denk aan cola, koffie, frites, bitterballen en een compleet stokbrood voor Renske en Mieke ;-) ). 's Avonds aten we met z'n allen in Paviljoen Sneekermeer waar we een UITSTEKENDE hap voor een zeer goede prijs kregen! Jammie jammie, dat was lekker.
De volgende dag was het bijkans nog wat warmer en zonniger dan op zaterdag, echter moesten we daar ook wat voor inleveren; wind.... Met zeer weinig wind kwamen Peter en Lennard met de NED120 aan hun trekken en konden zich volledig focussen op het gevecht met Tis en Ramon in de NED530 zonder ook nog een gevecht te voeren met de boot. Dit bleek een goede sparringpartner en beide schepen claimden tijdens de 2 wedstrijden van zondag een 1e en een 2e plaats. Uiteindelijk werd het pleit beslecht op 1 punt tussen de nummers 1 tot en met 3. [zie Uitslagen Openingswedstrijden Sneek 2010

Heeg

In het weekend van 24 - 25 april was Heeg aan de beurt. Hoewel de voorspellingen qua wind niet al te best waren voor de zaterdag bleek er bij aankomst toch een leuk windje te staan.

Traditioneel waren er weer een paar Javelins te laat bij de start (sufferds! :p ) maar werden er op zaterdag 3 wedstrijden vrij vlot achter elkaar gestart. Het windje werd gaande weg de dag vorderde en de temperatuur opliep steeds minder. Het werd er echter steeds spannender door, sommigen maakten fouten die keihard afgestraft werden, anderen hadden wat geluk en weer anderen zorgden voor een privevlaag. Kortom, als je even niet oplette was je de pineut. Degenen die het best bleef opletten waren Tis en Ramon en claimden dan ook de overwinning in de laatste wedstrijd van de dag.

's Avonds met z'n allen naar de pizzeria waar we gezellig keuvelend onze, voor de meesten, veel te grote pizza konden verorberen. Michiel en Malte waren de grote overwinnaars in deze strijd door hun bord volledig leeg te eten. Bij Malte kostte het zichtbaar moeite :-D. Het moet wel gezegd worden dat Michiel met een "Calzone" eigenlijk een halve pizza had natuurlijk :p

De voorspelling voor de Zondag werd en passant nog even aangehaald middels de voorspelling van Piet Paulusma achter de winkelruiten. De een wat actueler dan de andere, verschil moet er blijven. Zondag zou het 3 - 4 Bft worden. Een lekker windje dus, maar vertel dat maar aan Joos. Die had al weer visioenen van planerende boten, scheurende spinakers, kenterende boten en een slagveld in plaats van een startveld..
Op zondag begonnen we een uurtje eerder, dit bleek maar goed ook te zijn. De bedoeling om zsm door te starten werd redelijk doorgevoerd. De derde en laatste wedstrijd eindigde uiteindelijk rond 14:30.
De door Joos voorspelde storm bleef uit en het windje nam gaandeweg het meer middag werd ook verder af.

Jens en Malte, de te kloppen mannen, herstelden het foutje van zaterdag (een 3e plaats) door gewoon consequent 1-tjes te varen. De GER570 heeft dan ook duidelijk gewonnen.
Tis en Ramon vochten met Willem en Mascha, in hun nieuwe boot NED559, om de 2e plaats maar Willem en Mascha moesten (voorlopig?) toch hun meerdere erkennen in de Limburgers met de LIM530. [zie Uitslagen Voorjaarswedstrijden Heeg

En verder....

Over een paar weken weer aan de bak in Giesbeek en de NSR..... Kom je ook? Overzicht evenementen inschrijven Giesbeek inschrijven NSR