Yes! We mogen weer....

Yes! We mogen weer....

Nog een paar dagen en dan trappen we af starten we ons zeilseizoen! 2010 here we come! Javelins are GO! etc. etc.

Een nieuw seizoen en weer vele nieuwe kansen en mogelijkheden!
Sommige mensen kochten een andere boot, sommigen verkochten juist hun boot of zette deze te koop;

  • Willem en Mascha verruilen de NED449 voor de GBR559 die natuurlijk zal worden omgekat naar NED559.
  • Volkmar Prehn heeft in september 2009 de romp voor de GER571 in Bad Zwischenahn gekregen, deze zal dit jaar ook wel ten tonele verschijnen.
  • In Engeland werd meteen nog een boot gebouwd voor Cath Fox: GBR572.
  • Jan ten Hoeve verkocht zijn boot aan Pim Zwaard, de NED544 voor de NED567.

Kortom genoeg wisselingen, verkopen en aankopen van boten in en ook buiten het wedstrijdveld, wij hopen dit jaar alle nieuw-bakken en/of gewisselde eigenaren te mogen verwelkomen tijdens een of meer van onze wedstrijd weekenden!

Aankomend weekend (17-18 april 2010) gaan we naar Sneek! Voor de start van ons seizoen gaan we weer eens het Sneekermeer onveilig maken! In 2008 was dit nogal winderig.

Laten we hopen dat dat dit jaar ook weer het geval is! Misschien een beetje minder om dan wel een wedstrijd te mogen starten :-)

Het weekend daarna (24-25 april 2010) schuiven we een stukje op, we gaan naar Heeg. Een nieuw evenement op de kaart sinds 2009, maar waarschijnlijk gaan we deze de aankomende jaren nog vaak op de kalender zien!

De laatste voorbereidingen voor ons Nederlands Kampioenschap gaan we treffen op het Rhederlaag in Giesbeek (8-9 mei 2010) waar iedereen zijn zeilinzichten en technieken nog eens kan demonstreren om de andere partijen te imponeren! Waarna een gemoedelijke evaluatie op de wal in de, als het een beetje meezit, voorjaarszon zal volgen.

Het NK Javelin vindt plaats tijdens de pinksterdagen op de North Sea Regatta in Scheveningen. Dit evenement, wat je werkelijk niet mag missen, staat garant voor veel spektakel op het water en veel gezelligheid en feest op de wal! Overdag racen waarbij je vecht tegen wind, golven en stromingen en savonds met z'n allen gezellig een biertje (of meerdere) drinken bij de feesttent waar een leuke band of artiest zijn of haar kunnen toont.

Voor de overige evenementen kijk je op onderstaande kaart of in de evenementen kalender.
Veel succes en zeilplezier allemaal!


Javelin Wedstrijdlocaties weergeven op een grotere kaart