Even een tussentijds berichtje van de wedstrijdsecretaris

Even een tussentijds berichtje van de wedstrijdsecretaris

De eerste wedstrijden zijn inmiddels al weer gestreden.
We begonnen met een kleinschalig evenement in Maastricht. Het weer was slecht, harde wind en vooral koud, koud, en nog eens koud. De sfeer en gastvrijheid bij Tis en Trix was daarentegen destebeter. Het was er gewoon top!
Mooie bijkomstigheid was dat dit de eerste keer was dat de nieuwe boten NED575 en de NED576 voor het eerst aan de start verschenen. Leuk voor Arent & Michiel dat hun deelname ook meteen werd beloond met een eerste plek. Heren, van harte gefeliciteerd!

Vervolgens was er Giesbeek. Helaas was ik hier zelf niet bij aanwezig, maar vanuit de SMS'jes en verhalen begreep ik dat ook dit een goed evenement was, waarbij lekker is gevaren en 's avonds ook de voetjes van de vloer zijn gegaan.

Daarna zijn we met 13 boten naar de North Sea Regatta in Scheveningen gegaan. Na een kleine terugval in deelnemers aantallen afgelopen jaar, waren we nu met 13 deelnemers weer een van de grootste klassen in de open bootjes. Dit is bij de organisatie van de NSR ook niet on opgemerkt gebleven. De Javelin is er een serieuze deelnemer die er jaar op jaar weer komt. Dit wordt gezien en gewaardeerd!
Het opvallende is dat andere "hippe klasses" zoals bv de Max Fun het zwaar hebben, heel zwaar. Zo hadden zij maar 4 bootjes aan de start van de NSR.
Wat ook goed is bevallen, is dat we dit jaar weer de normale 4 dagen van het evenement hebben gevaren, en niet de vrijdag hebben geskipt. Zij die er wilden knallen, zijn volop aan hun trekken gekomen.
Wel frapant dat je in de haven bijna van je stokje gaat van de hitte (28 graden en dan lekker in je wetsuit rond banjeren, pffff) terwijl je op het water de golven van 10 graden Celcius over je heen krijgt en zo dus klappertandend in je boot zit. dit krijg je thuis bijna niet uitgelegd.

Dan een kleine vooruitblik voor de rest van het seizoen.

  • Makkum staat voor de deur, inmiddels al 10 inschrijvingen. Dit is een "golden oldy" en ik verwacht dat we hier toch wel zo'n 18 deelnemers moeten kunnen halen, minimaal...
  • Loosdrecht, een relatief nieuw evenement op onze calender, en ook een super evenement blijft nog wat achter qua deelnemers, nu slechts nog maar 2 inschrijvingen. Zeker ook voor beginnende teams een zeer toegankelijk evenement met een prima sfeer. Let op, we starten als eerste klasse dus vroeg aan de bak!!! Voordeel is, je hebt geen last van andere klasses en daarna ruimschoots de tijd voor een goede lunch.
  • Ook de inschrijvingen voor het EK Javelin in Hourtin - Frankrijk beginnen al aardig te lopen. Ik telde in de gauwigheid al iets van 7 a 8 NL javelins die afreizen naar Frankrijk. Wel grappig om te zien dat alle nieuwste Javelins er ook allen bij aanwezig zullen zijn: de 573, 574, 575, 576, 577 én de 578. De Javelin is dus alles behalve een saaie klasse en we zitten volop in de lift.

Ik heb ooit eens op school een lesje economie gevolgd, en dat ging over anti cyclisch investeren. De stroom aan nieuw boten lijkt niet meer te stoppen en straalt enorm af naar buiten en is bijzonder goed voor de klasse. Gezien de huidige economische sentimenten, vind ik persoonlijk dat we het top doen! Overigens wel een apart gevoel dat je met een bootje van 6 maanden oud nu al het gevoel hebt dat je niet meer de nieuwste boot hebt...

Groeten en tot op het water! Olav 575