It's a wrap

It's a wrap

Het zit er weer op voor dit jaar. 2022 was voor het eerst weer een praktisch corona-vrij jaar.
Ondanks de knaldrang in overige vrije tijds sectoren was het dit jaar toch moeilijk om voldoende deelnamen te krijgen voor evenementen op de wedstrijdkalender.

Diverse evenementen waren niet goed te organiseren of aan deel te nemen door diverse omstandigheden en soms te kleine deelnemers aantallen om de klasse aan de start lijn te krijgen.
Gelukkig kunnen we toch terugkijken op een mooi seizoen waarbij er onder andere 7 javelins wederom de Noordzee bij Scheveningen wisten te bedwingen tijdens de North Sea Regatta in het pinksterweekend.

Loosdrecht gold met 8 deelnemers als opwarmer voor het EK dat dit jaar weer in Nederland werd gehouden. Op het IJsselmeer bij Workum konden we aan het eind van het evenement voor het eerst sinds lange tijd weer een Nederlands team als Europees overwinnaar kronen. Pim en Wouter wisten met de NED405 op overtuigende wijze de andere 18 deelnemende boten uit Nederland, Duitsland en Groot Brittanniƫ de loef af te steken. Pim en Wouter zijn de eerste Nederlanders sinds 1996 waarin Jan en Marcel ter Stege met de NED554 wisten te winnen. Fantastisch!

Tijdens een zonovergoten weekend in september werd het open Nederlands Klasse Kampioenschap Javelin 2022 gevaren samen met Spankers en Efsix op de Beulakerwiede bij Wanneperveen. Met dezelfde overtuiging als Pim en Wouter met de NED405 tijdens het EK, wisten Willem en Fred met de NED578 het gros van de wedstrijden als eerste te finishen. Hiermee mogen ze zich Kampioen 2022 noemen!

Halverwege oktober zeilden we alweer ons laatste evenement van het jaar. Het is inmiddels praktisch een traditie dat het weer mooi is als we naar de Spiegelplas in Nederhorst den Bergh gaan. Ook dit jaar was het weer ons gunstig gezind. Onder goede, maar windtechnisch wisselende en pittige, omstandigheden werden in twee dagen zes spannende wedstrijden gezeild waarbij de meeste schepen erg dicht op elkaar zaten en de finish regelmatig een kwestie van seconden was. Weer een mooie afsluiter van het seizoen!