Zeer geslaagd Open Klasse Kampioenschap 2011

Zeer geslaagd Open Javelin Klasse Kampioenschap 2011 in Wanneperveen

Afgelopen hemelvaartweekend is een geweldig ONJK gevaren op de Beulakerwiede bij Wanneperveen.

Voor het eerst sinds een aantal jaren was het weer een ouderwets gezellig Javelin-familie-evenement. Alles was voorhanden: lekker weer, veel wind, BBQ, gratis(!) kamperen en een uitstekende sfeer.

De zeilvereniging Belterwiede zorgde voor een vlekkeloze wedstrijdorganisatie, en kon 8 spannende wedstrijden noteren.

Kampioen werden (alweer) Jan en Jens Schlittenhard (GER570), met Volkmar Prehn en Malte Riesner (GER541) als goede tweede. De Nederlandse eer werd verdedigd door Fred Wildenburg en Anton Kok (NED550).

Uiteraard vallen we op, waar we ook verschijnen. Dit kampioenschap was voor de Meppeler Courant reden om een stukje te plaatsen, met een verslag van het evenement:

Ideaal weer voor ONK Javelin Wanneperveen - Op het Beulakerwijde is tijdens het Hemelvaartsweekend vier dagen lang, onder leiding van zeilvereniging Belterwiede, gestreden om de titel Open Nederlands Klasse Kampioen Javelin. Teams uit verschillende landen bonden de strijd met elkaar aan onder ideale omstandigheden: wind en zon. De Javelin is een ranke open tweemansboot, die met een beetje wind hoge snelheden op het water kan behalen. Spectaculair ziet het er helemaal uit als in het ruimwindse rak en voorwindse rak de spinakers worden getrokken. En wind wás er. De eerste dag werd wel gestart onder iets mindere omstandigheden. De wind draaide toen nog alle kanten op, waardoor de eerste race werd afgebroken en later op de dag opnieuw werd gestart. De dagen erna was er sprake van een stabiele windrichting, oplopend naar een windkracht 4/5. Door de stevige wind was er ook sprake van pech. Gebroken spinbomen en door de harde windvlagen omgeslagen boten. De rescue kon het prima af, de boten waren gemakkelijk weer op te richten en konden door de zeilers zelf worden leeggevaren. Jammer genoeg sloeg op de laatste dag het weer om: onweer. Hierdoor werden de races uitgesteld en later op de dag afgebroken. Tijdens het kampioenschap werden hierdoor acht races gezeild. Aan het einde van het weekend was de klassekampioen bekend. De uitslag: 1. Jens Schlittenhard en Jan Schlittenhard (Duitsland), 2. Malte Riessner en Volkmar Prehn (Duitsland), 3. Anton Kok en Fred Wildenburg (Nederland). Het Open Klasse Kampioenschap Javelin werd verzeild vanaf Waterpark Beulaekehaven en georganiseerd door ZV Belterwiede. In goede samenwerking met de havenmeester liep de organisatie op de wal gesmeerd. Een goede try-out voor de twee volgende evenementen: het NK O-jol en het NK 16m2, dat later in het seizoen plaatsvindt vanaf dezelfde locatie.